Urušio se rudnik uglja u Avganistanu, stradalo 5 rudara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 14:27

Urušio se rudnik uglja u Avganistanu, stradalo 5 rudara

Rudnik uglja urušio se danas na severu Avganistana, zatrpavši pet rudara, dok se četvoro lica vode kao nestali, izjavio je danas jedan bezbednosni zvaničnik.

Portparol policijske uprave u severnoj provinciji Baglan DŽaved Bašarat je rekao da se spasilački tim nalazi na lokaciji tog incidenta, u okrugu Nahrin, prenosi agencija AP.

Urušavanje rudnika uglja je nešto što se često događa u Avganistanu, jer, kako navodi AP, ne postoji profesionalni način vađenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruda, pošto lokalni radnici koriste tradicionalne tehnike i rizikuju svoje živote u udaljenim oblastima.

Prema americkom Geološkom zavodu, Avganistan ima rezerve nafte, gasa, litijuma i drugih retkih metala i minerala u vrednosti od više hiljada milijardi dolara, od kojih većina ostaje netaknuta zbog nesigurnosti i nasilja u različitim delovima zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.