Uručene nagrede Kluba privrednih novinara

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrede Kluba privrednih novinara

Priznanje "Poslovni čovek godine" dobio je predsednik kompanije DIS Zoran Tirnanić, a zlatna plaketa "Kompanija godine" uručena je kompaniji "Siemens Srbija".

Klub privrednih novinara dodelio je priznanja kompanijama i ličnostima koje su obeležile 2013. godinu i za poslovnog čoveka godine izabrao predsednika kompanije DIS Zorana Tirnanića, dok je kompanija godine Simens Srbija.

Priznanja su na svečanoj dodeli u Privrednoj komori Srbije uručene u 15 kategorija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od čega dva Zlatna pera zaslužnim novinarima.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović uručila je plaketu Tirnaniću i istakla da se nada da će iduće godine konkurencija za tu nagradu biti još veća, pošto će se Vlada Srbije truditi da stvori bolji ambijent poslovanja.

Na dodeli je rečeno da porodična kompanija DIS ima 16 marketa, a u prošloj godini ostvarila je prihod od 230 miliona evra.

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić je rekao da Srbija ima uspešnih kompanija i privrednika, koji i u vreme velike krize ostvaruju višak vrednosti i da za to zaslužuju priznanje.

Država je tu da pomogne, rekao je Glamočić i naglasio da 2014. mora biti godina investicija, da investitori 'pohrle' u Srbiju. Imamo šansu, ne smemo da je propustimo, poručio je on.

Zlatna plaketa "Kompanija godine" sa likom cara Dušana, uručena je članu uprave Kompanije Simens Srbija Dušanu Đorđeviću.

Predsednik žirija privrednih novinara Slobodan Kostić izjavio je da laureati nisu obični ljudi, jer bavljenje biznisom, izvozom i zapošljavanje ljudi, uz opstanak na sumornom politički i ekonomski sumornom prostoru Srbije, je "krvav posao" u kojem uspeju samo probrani.

Kao primer dobrog poslovanja, priznanje je dobio generalni direktor "Elektrovojvodine" Srđan Kružević, a direktor operacija kompanije "Bambi" Daniel Boehi priznanje za očuvanje domaćeg brenda "plazma".

Mladi menadžer godine je direktor "LAD grupe" Miloš Marković, a kompanija "Tetra Pak" dobila je nagradu za 50 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.

Plakete "Menadžer godine" dobili su vlasnik "Hollo Company" Robert Holoza za ulaganje u fabriku za prozvodnju agro peleta, Radomir Ivanović iz preduzeća "Voćar" za primenu nauke u poljoprivredi i Mirko Petrović iz preduzeća "AKS kurir" u kategoriji usluga.

Menadžer godine je i Srđan Kovačević iz preduzeća "Beocapra" za ulaganja u proizvodnju i preradu kozjeg mleka i Bogoljub Milić iz preduzeća "MiMi" za proizvodnju destilata od voća,

dok je menadžer godine u kulturi direktor "Gvarnerius Centra lepih umetnosti" Jovan Kolundžija.

Kompaniji "Filip Moris Internešnal" uručeno je priznanje za društvenu odgovornost - za doniranje projekta "Pokreni se za posao".

"Zlatno pero" koje se tradicionalno dodeljuje za privredno novinarstvo dobio je novinar Politike Stefan Despotović, a priznanje "Gordan Ranitović", koje nosi ime osnivača Kluba privrednih novinara urednik u magazinu Lisa Nenad Blagojević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.