Uručene nagrade za najbolje brendove Srbije

Izvor: RTS, 16.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrade za najbolje brendove Srbije

Uručena priznanja za najbolje brendove iz Srbije. Premijer Cvetković najavio program podrške privrednicima.

Ministarstvo trgovine i usluga, Privredna komora Srbije i dnevni list "Privredni pregled" uručili su priznanja u zajedničkoj akciji "Najbolje iz Srbije", na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Prva nagrada za robni brend, u kategoriji robe široke potrošnje pripala je Apatinskoj pivari za "jelen" pivo, a za korporativni brend firmi "Bambi Banat" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za brend "bambi".

U kategoriji trajnih potrošnih dobara, prvo mesto za robnu marku pripalo je šabačkoj firmi "Farmakom" za akumulatore "blek hors", a za korporativni brend kompaniji "Simpo" iz Vranja.

Prva nagrada za robni brend u kategoriji proizvodna dobra, uručena je Institutu za ratarastvo i provrtarstvo Novi Sad, za marku semena "NS", a za najbolji korporativni brend proglašen je NIS.

Za najbolji robni brend u kategoriji inovacija izabran je putnički pneumatik "sigura" kompanije "Tigar tajers", za najbolji lokalni brend vino "trijumf", podruma Aleksandrović iz Topole, dok je najbolji za strani korporativni brend među kompanijama koje posluju u Srbiji proglašen "Meser Tehnogas".

Potrošači su za najbolji brend proglasili "koka kolu" kompanije "Koka Kola Helenik" - Zemun, dok je u kategoriji usluga priznanje pripalo mts - Telekoma Srbije.

Statua za najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije pripala je teniseru Novaku Đokoviću.

Specijalna petogodišnja nagrada dodeljena je kompaniji "Knjaz Miloš" za istoimeni brend, a specijalna nagrada pripala je Fondu "Zoran Đinđić".

Premijer Cvetković najavio program podrške privrednicima

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je da će država maksimalno podržati privrednike kako bi se što lakše prošlo kroz finansijsku i ekonomsku krizu, napomenuvši da je vlada za to pripremila odgovarajući program.

Na dodeli priznanja za najbolje robne marke u akciji "Najbolje iz Srbije", u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Cvetković je kazao da je predložen restriktivno podsticajni budžet - restriktivan za državu, a podsticajan za privredu.

"Potrebni su nam solidarnost i zajedništvo jer će sve društvene grupe morati da učestvuju u realizaciji programa", ocenio je premijer.

Cvetković je istakao da će vlada davati primer, ali i dodao da će svako morati da podnese svoj deo tereta, ne ugrožavajući druge svojim zahtevima.

Ministar Milosavljević: privredi potreban bolji marketing

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević rekao je da se akcija "Najbolje iz Srbije" javlja u pravom trenutku kada je našoj privredi najpotrebnije da modernizuje svoj tržišni nastup i pojača marketinške aktivnosti, koje su, trenutno, jedan od najkritičnijih faktora konkurentnosti naših preduzeća.

Milosavljević je ukazao da robne marke u Srbiji još nisu dovoljno razvijene, mada postoje i preduzeća koja predstavljaju "svetle primere".

"Ona su i pored jake tržišne utakmice uspela da uvedu na tržište nove marke, zauzmu jake pozicije i ne samo da odole stranoj konkurenciji, već i da krenu u osvajanje okolnih tržišta, kao i tržišta širom sveta", rekao je Milosavljević.

Preduzetnički duh, usvajanje marketinških principa u poslovanju, briga za potrošača, inovativnost i kvalitet proizvoda, uz uspešnu komunikaciju sa potrošačima, doprineli su da te marke postanu lideri u svojim granama i treba da budu primer za ponašanje i drugim domaćim preduzećima, ocenio je ministar.

Ministar Milosavljević je istakao da je konačni cilj akcije da se oceni perspektiva preduzeća i afirmiše njihov potencijal za utakmicu na svetskom tržištu.

Najavio je da će Ministarstvo trgovine i usluga i dalje podržavati lidere u tranziciji naše privrede, jer Srbija, kako je rekao, treba da bude zemlja jake ekonomije i zdrave hrane.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.