Uručene diplome najmlađim oficirima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2010, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene diplome najmlađim oficirima

BEOGRAD -

Načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna i dekani Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić i Fakulteta bezbednosti Vladimir Cvetković uručili su danas u Beogradu kadetima 130. i 131. klase Vojne akademije diplome o stečenom zvanju oficira.

Budući potporučnici dobili su i značke Vojne akademije sa oznakom klase, a kadetima avijacije 131. klase komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Ranko Živak dodelio je zvanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pilota i letačke znakove.

U školskoj 2009/2010. godini u Vojnoj akademiji studije je završilo 134 kadeta 130. i 131. klase, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Kadeti su se školovali četiri ili pet godina, po nastavnim planovima i programima Vojne akademije i studijskim programima za sticanje zajedničke diplome Vojne akademije, Fakulteta organizacionih nauka i Fakulteta bezbednosti.

Tokom školovanja, mladi oficiri su ostvarili vrlo dobru prosečnu ocenu školovanja.

Na svečanosti dodele diploma kadetima najboljem u rangu Nikoli Fejsovu uručena je nagrada Fonda potporučnik Borko Nikitović.

Budući potporučnik Fejsov imao je prosečnu ocenu 9,73 i tokom školovanja učestvovao na mnogobrojnim stručnim skupovima i simpozijumima.

Svečna promocija najmlađe klase oficira biće održana 11. septembra, ispred Doma Narodne skupštine.

Promocija u subotu u centru Beograda

Načelnik Vojne akademije Vojske Srbije, brigadni general Mladen Vuruna, najavio je da će u subotu, 11. septembra, ispred Doma narodne skupštine u Beogradu biti održana promocija najmlađih potporučnika Vojske Srbije i pozvao građane da dođu na tu svečanost.

U izjavi agenciji Beta, Vuruna je rekao da će na svečanosti u prve oficirske činove biti proizvedeno 134 kadeta iz Srbije i četiri iz Crne Gore, iz 130. i 131. klase Vojne akademije.

On je rekao da će povodom svečanosti biti održan i letački program u kojem će učestvovati avioni i helikopteri Vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, a da će se na bini ispred skupštine naći i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Predsednik, ministri. generali...

General je rekao da su pozvani predsednik Srbije i ministri u vladi, komandant Nacionalne garde SAD, general Kreg Mekinli, komandant Nacionalne garde Ohaja, general Gregori Vejt, komandant Kopnene vojske Italije, general Đuzepe Balota, pomoćnici ministara odbrane Makedonije i BiH, kao i kadeti iz vojnih akademija Nemačke i Norveške.

"Još jednom pozivam građane da dođu i prisustvuju jednoj lepoj svečanosti", rekao je načelnik Vojne akademije Mladen Vuruna.

Svečanost povodom promocije novih oficira Vojske Srbije počinje u subotu, 11. septembra, u 17.30.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I dve devojke među budućim pilotima

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Sep.2010

U 204. avijacijskoj bazi na aerodromu Batajnica praktični deo letačke obuke na avionu- "Supergaleb" započelo je pet kadeta 132. klase Vojne akademije, medju kojima su i dve devojke, saopšteno je danas iz Vojske Srbije. Budući piloti vojnog vazduhoplovstva Ana Tadić, Sandra Radovanović, Aleksandar

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.