Uručena nagrada „Politike” za najbolju režiju na Bitefu

Izvor: Politika, 12.Okt.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena nagrada „Politike” za najbolju režiju na Bitefu

Počastvovani ovim priznanjem, nadamo se da ćemo imati priliku da ponovo dođemo u Beograd, poručio je pismom Jan Lauers

Nagrada za najbolju režiju u okviru 44. Bitefa, koju tradicionalno dodeljuje naš list, uručena je juče u prostorijama „Politike”. Priznanje je pripalo belgijskom reditelju Janu Lauersu za predstave „Izabelina soba” i „Kuća jelena”, a u njegovo ime nagradu je, od Dragana Bujoševića, glavnog i odgovornog urednika „Politike, primila Deniz >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << de Hauer, ambasadorka Belgije u Beogradu. Nagradu čini grafika Vladimira Veličkovića „Tela 2”.

– Lauersove predstave su specifične posvete priči, imaginaciji, teatralnosti. Vrednosti pozorišnog jezika, njegovu istinitost i neukaljanost, Lauers pronalazi u našem vremenu brojnih laži i iluzija: medijskih, tržišnih, političkih, ličnih. Iako se u njegovim predstavama govori o traumama i greškama, one nose jednu bajkovitu vedrinu i neobični optimizam koji izbija iz svih kanala igre, i preplavljuje ih svojom zaraznom nežnošću i iskrenošću – obrazložio je svoju jednoglasnu odluku žiri u sastavu: Muharem Pervić (predsednik), Ana Tasić, Milena Jauković, Borka Trebješanin i Marija Đorđević. Ambasadorka Deniz de Hauer pročitala je rediteljevo pismo upućeno Beograđanima:

– Umetnost je u čvrstoj vezi sa društvenom stvarnošću. Ona je važna u svojoj beskorisnosti i svom neodgovornom ponašanju. Cela naša trupa je osetila veliku energiju u sali i duboko razumevanje vaše publike, i zato, počastvovani ovim priznanjem, nadamo se da ćemo imati priliku da ponovo dođemo u Beograd – napisao je Jan Lauers.

M. S.

objavljeno: 12.10.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.