Uručena Vibova nagrada

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena "Vibova nagrada"

Miodragu Stošiću iz Vladičinog Hana uručena "Vibova nagrada". Žiri je Stoišića proglasio za najboljeg mladog satiričara u 2008. godini.

Glavni i odgovorni urednik "Politike" Dragan Bujošević uručio je Miodragu Stošiću iz Vladičinog Hana "Vibovu nagradu" koga je žiri proglasio za najboljeg mladog satiričara u 2008 godini.

Nagrada koja se dodeljuje po 16. put sastoji se od povelje, plakete sa likom Vladimira Bulatovića VIB-a legende srspke satire i novinarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju je izradila Ljubinka Švić Grasi i simboličnih 50.000 dinara

Odluku je jednoglasno doneo žiri kojim je predsedavao Dragutin Minić Karlo, a članovi su bili Jasmina Bukva, Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić i Đorđe Dimitrijević.

Bukva je u u duhu nagrade pročitala obrazloženje odluke u kome je konstatovala da je "žiri sa najvećom ozbiljnošću pristupio radu iako nije zasedao na Kopaoniku i izabrao najboljeg među mladim satiričarima i ostalim građanima koji ovde sa nama jedva žive".

Prema njenim rečima posao je bio lak jer se tražio mladi laureat do 35 godina a "mladost znači i neiskustvo pa kandidati još nisu znali kako se žiri vuče za rukav, ne učestvuju u lobiranju, a da se ne govori o još poznatijim pojavama koje se kriju iza dodele nagrada o kojima se ne govori".

Ako ćemo pošteno, onda nećemo

Citirijaući aforizam nagrađenog "Ako ćemo pošteno, onda nećemo" Bukva je u ime žirija rekla da je u punom sastavu rekao " E baš hoćemo" i tako je nagrada dodeljena i poželela je novom vibovcu da ne stane na Vibu nego da se približi Marku Tvenu, Gogolju, Sviftu, Nušiću i ostalim kolegama koje su bile uzor Vladimiru Buzlatoviću.

Vibov prijatelj, istomišljenik i glumac koji je često izvodio na sceni njegove tesktove Pavle, Paja Minčić je do suza nasmejao publiku čitirajući aforizme laureata i upoređujući ih sa sličnim Vibovim.

Lauret koji ima samo 27 godina i pre dva dana je odslužio vojsku (po garnizonima na jugu Srbije a ne u civilu) je zahvaljujući se na priznnju i rekao da mu je izuzetno drago ako je žiri mislio da u njegovim aforizmima ima barem trag Vibovog duha jer mu se oduvek divio.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.