Ursula fon der Lajen: Tirana je napredovala. Brisel da ispuni svoj deo

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 13:42

Ursula fon der Lajen: "Tirana je napredovala. Brisel da ispuni svoj deo"

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Tirani da je Albanija ostvarila napredak u reformi pravosuđa.

Ona navodi da sada Brisel treba da ispuni svoj deo posla.

"Moja poruka ja jasna. Budućnost Albanije je u EU. Evropska komisija je čvrsto pri svom opredeljenju. Dobrim napretkom u reformi pravosuđa Albanija je jasno ispunila svoje, sada je na EU da uradi svoj deo posla", objavila je Ursula fon der Lajen na Tviteru uz fotografiju sa albanskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijerom Edijem Ramom.

Fon der Lajenova je posetom Tirani danas počela zapadnobalkansku turneju tokom koje će, u sklopu priprema za Samit EU i Zapadnog Balkana koji 6. oktobra organizuje Slovenija, posetiti i Severnu Makedoniju, samoproklamovano Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i BiH.

Posle sastanka sa Ramom, ona se sastala i sa predsednikom Albanije Iljirom Metom, a tema razgovora je, kako prenosi Ej-Bi-Si (ABC), evropska perspektiva Albanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.