Uroš Petrović gost Večeri na Kosančiću

Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroš Petrović gost "Večeri na Kosančiću"

BEOGRAD - U okviru drugog ciklusa književno-muzičkih "Večeri na Kosančiću", Uroš Petrović će večeras čitati odlomke iz svog novog dela "Deca Bestragije", najavila je Narodna biblioteka Srbije.

U toku večeri nastupiće beogradski hor "Horkestar" koji aranžira i izvodi rok, pank i pesme novog talasa, domaćih i stranih autora.

Narodna biblioteka Srbije, u okviru akcije "Povratak knjige na Kosančićev venac" svakog drugog petka, od maja do septembra, organizuje književno-muzičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << "Večeri na Kosančiću".

Povodom obeležavanja Dana sećanja na razaranje nacionalne biblioteke 1941. godine, Narodna biblioteka Srbije je 2012. pokrenula akciju pod nazivom "Povratak knjige na Kosančićev venac" i uputila poziv svima da se okupe i donesu knjigu koju će ostaviti na lokalitetu kao podsećanje na uništavanje nacionalne i svetske kulturne baštine.

U želji da nastavi sa akcijom, biblioteka ove godine nastavlja sa drugim cikusom "Večeri na Kosančiću", koje su izazvale veliku pažnju javnosti i posetilaca tokom prošlogodišnjih letnjih čitanja proze i poezije istaknutih srpskih književnika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.