Urolog postao ekspert za koronu preko noći! Dr Milošević - od viceva o muškom ponosu, do kritičara Kriznog štaba

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020, 18:30

Urolog postao ekspert za koronu preko noći! Dr Milošević - od "viceva" o muškom ponosu, do kritičara Kriznog štaba

Grupa od oko 350 lekara, okupljenih u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida" zatražila je otvorenim pismom od Vlade Srbije smenu Kriznog štaba.

Oni su zatražili da se formira novi Krizni štab, a jedan od potpisnika otvorenog pisma u kom se traži ostavka, jeste i dr Aleksandar Milošević. Naime, on je istupio u javnost sa oštrim kritikama upućenim na rad lekara u Kriznom štabu u borbi protiv nevidljivog neprijatelja koronavirusa, iako o tome apsolutno ništa ni ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zna niti se ikada u svojoj doktorskoj karijeri bavio tom oblašću.

Dr Milošević, nekadašnji direktor Gradske bolnice Zvezdara od 2009-2012. godine u vreme Dragana Đilasa, uzeo je za pravo da rad srpskih lekara, koji se svakodnevno bore za spas Srbije i pobedu nad koronom, kritikuje i u njih upire prstom kako "kriju podatke", "kako politizuju zdravstvo", kako ne poštuju kolege. Doktor Milošević, urolog, postao je odjednom ekspert za koronavirus i procenio je da je situacija "katastrofalna", a članovi "politikanti".

-Situacija je katastrofalna i to se mora jasno reći, jer laž nikada u zdravstvu ne može da pomogne. Lekar ne treba da laže svog pacijenta, treba da podrži čoveka, da mu da nadu, ali ne da ga laže, pa tako treba da bude i u odnosu prema celokupnom zdravstvu - rekao je "novopečeni stručnjak za koronu" dr Milošević.

Na ovakvu izjavu i kritike kvazi stručnjaka za koronu, odgovorila je članica Kriznog štaba doktorka Darija Kisić Tepavčević koja je istakla da u Srbiji nema samo 350 lekara, već 33.000 njih.

- U Srbiji ima 33.000 lekara, svako ima pravo na svoje mišljenje. Među tih 350 koji su tražili smenu Kriznog štaba nema ni epidemiologa ni imunologa. Više od polovine njih radi u privatnim ustanovama, ali ne dovodim u pitanje njihovu kompetentnost. Kritika treba da postoji i pozivam sve osobe koje su kompetentne da nam se pridruže - rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Ono što svima upada u oči i što javnost zanima, jeste odakle doktoru Aleksandru Miloševiću, urologu prema specijalizaciji, pravo da govori i debatuje o stručnosti epidemiologa i imunologa Kriznog štaba i gde je bio svih ovih meseci dok zdravstveni radnici na čelu sa Kriznim štabom "ginu od posla" da narodu bude bolje.

Odgovor je tu, bio je na televiziji i pričao o veličini polnog organa kod muškarca, dok je korona hvatala zalet u Srbiji. Tako je dr Milošević sa svojim kolegom psihijatrom Jovanom Marićem na nacionalnoj televiziji debatovao kolika treba da bude veličina muškog polnog organa i šta ženama prija, a sada je izašao da govori o koroni, iako to nije oblast kojom se bavi.

Umesto da svoje umeće pokazuje u ordinaciji, on se "šarlatanski" poigrava sa javnošću, pa odmah nakon studija o veličini "muškog ponosa" drži lekcije o koronavirusu i borbi protiv istog.

Doktor Milošević apsolutno nema nikakvih dodirnih tačaka sa borbom protiv koronavirusa niti sa uslovima borbe ljudi koji su na prvoj liniji fronta u "ratu" sa koronavirusom u našoj zemlji. Kao što je svoju karijeru gradio kroz znanja o urologiji, tako bi trebalo da pusti druge da se koronom bave, koji o tome em imaju saznanja, em znaju način kako da Srbija izađe kao pobednik iz svega i da što manje žrtava bude.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.