Urgentni: Dvema ženama pozlilo ispred Skupštine

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urgentni: Dvema ženama pozlilo ispred Skupštine

Dvema ženama, kojima je pozlilo prilikom pokušaja predstavnika Saveza za Srbiju da uđu u zgradu Skupštine grada, ukazana je pomoć u Urgentnom centru i one su na lični zahtev puštene kući. Lideri SZS: Nije bilo nasilja.

Zamenik direktora Urgentnog centra dr Dušan Jovanović kaže da su oko 11 sati primljene T.S. (61) i LJ.Đ. (69) vidno uznemirene, u stanju šoka, da se jedna požalila da je dobila udarac u glavu, a druga u stomak.

"Urađena je inicijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dijagnostika. Preporučeno im je da ostanu na daljoj dijagnostici i opservaciji u Urgentnom centru što su one odbile i na lični zahtev napustile Urgentni centar" , rekao je Jovanović za Tanjug.

Izvor: Kurir

On je dodao da im je prepisana odgovarajuća terapija i da im je savetovano da u slučaju pogoršanja stanja odmah se jave u ovu ustanovu.

Članovi SzS, predvođeni liderom "Dveri" Boškom Obradovićem, pokušali su danas ranije da uđu u Skupštinu grada Beograda, u čemu su ih sprečile žene prisutne na sednici Saveta za rodnu ravnopravnostkoja je bila u toku.

Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO)

Predstavnici Saveza za Srbiju tvrde međutim  da danas ispred Skupštine grada Beograda nije bilo nikakvog nasilja sa njihove strane i da je sve što se moglo videti propaganda.

"Sve vreme smo bili potpuno mirni ispred Gradske kuće i nikakvog nasilja nije bilo. Nismo pokušavali da na silu uđemo, već smo predali zahteve i zvali gradonačelnika" napisao je na svom Twiter nalogu član SzS i lider Levice Srbije Borko Stefanović i naveo da su, sa druge strane "instruirane pripadnice SNS vređale, udarale i lažno padale u nesvest, iako ih niko nije pipnuo".

Sve vreme smo bili potpuno mirni ispred Gradske kuće i nikakvog nasilja nije bilo. Nismo pokušavali da na silu uđemo već smo predali zahteve i zvali gradonačelnika. Sa druge strane su instruirane pripadnice sns vređale, udarale i lažno padale u nesvest, iako ih niko nije pipnuo.

— Borko Stefanović (@BorkoStef) April 4, 2019

Na Twitteru se oglasio i lider Dveri Boško Obradović koji je napisao da od njega "prave monstruma".

"Mogu da me uhapse, mogu da me ubiju, ali mi je najgore što od mene prave monstruma i nešto što ja nisam".On tvrdi da je reč o lažima, propagandi i mržnji, te naveo da "ovu borbu za slobodu i pravdu vodi i za sve one žene koje su naterane na onakvo samoponižanje" .

Могу да ме ухапсе, могу да ме убију, али ми је најгоре што од мене праве монструма и нешто што ја нисам. Оволика количина лажи, пропаганде и мржње је невероватна. Ови људи нису нормални. Ову борбу за слободу и правду водим и за све оне жене које су натеране на онакво самопонижање

— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) April 4, 2019

Vučić: Fašizam neće proći, žene odbranile Srbiju

Predsednik Vučić je rekao povodom ovog incidenta u Skupštini Beograda da nasilje i fašizam u Srbiji neće proći i pozvao institucije da obave svoj posao a da se oni u institucijama oni koji ne žele da rade posao "sklone jer Srbiji su sada potrbne indstitucije koje rade".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Urgentni centar: Dve žene iz Skupštine grada na kućnom lečenju

Izvor: RTV Pink, 04.Apr.2019

Dvema ženama, kojima je pozlilo prilikom pokušaja predstavnika saveza za Srbiju da uđe u zgradu Skupštine grade, ukazana je pomoć u Urgentnom centru i one su na lični zahtev puštene kući.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.