Uređene staze oko Miloševog konaka

Izvor: Blic, 01.Nov.2012, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređene staze oko Miloševog konaka

Radnici „Zelenila –Beograd” dovršili su izradu asfaltnih staza u delu Topčiderskog parka oko Konaka Miloša Obrenovića. Na istom prostoru sve cvetne aleje oivičene su betonskim dekorativnim ivičnjacima. Nove staze oko Miloševog konaka

Završetkom ovih radova park je postao još atraktivniji za posetioce, a biciklisti, vozači rolera, trotineta dobili su i bezbedniju površinu za korišćenje.

Topčiderski park jedan je od najstarijih parkova u Beogradu. Prostire >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na površini od 12 hektara, u dolini Topčiderske reke, samo pet kilometara od centra grada. Od ove površine pod zelenilom je 9,9 hektara, a pod stazama, platoima, igralištima i objektima 2,8 hektara. Na čitavoj površini parka ima 1.171 stablo, a zastupljeno je preko stotinu različitih vrsta drveća i žbunja.

Od zaštićenih prirodnih dobara u parku se nalazi „Milošev platan”, javorolisni platan, poduprt sa 17 metalnih stubova koji mu pomažu da nosi razgranatu krošnju. Starost mu se procenjuje na 160 godina.

Zbog svojih kulturno-istorijskih, prirodnih i estetskih vrednosti Topčiderski park je od posebnog značaja kako za grad Beograd tako i za Srbiju. Njegovo stanje i izgled su pod stalnom kontrolom i brigom JKP „Zelenilo – Beograd”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.