Uredba o kosovskom dodatku iduće nedelje

Izvor: RTS, 20.Avg.2010, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uredba o "kosovskom dodatku" iduće nedelje

Ministar za KiM Goran Bogdanović upoznao predsednike srpskih opština i predstavnike sindikata sa odlukom Vlade Srbije koja će omogućiti nastavak isplate "kosovskog dodatka" zaposlenima u srpskim institucijama Pokrajine.

Predsednike srpskih opština i predstavnike sindikata ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović upoznao je sa odlukom Vlade Srbije koja će omogućiti nastavak isplate kosovskog dodatka zaposlenima u srpskim institucijama pokrajine.

Prema odluci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade, uredba o tome biće doneta iduće sedmice, a to pitanje će biti trajno rešeno donošenjem zakona po hitnom postupku, rekao je Bogdanović na sastanku u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednici srpskih opština i ministar Bogdanović zajednički su osudili pojavljivanje Deklaracije o nezavisnosti saveza opština Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija.

Prema saopštenju Ministarstva za KiM, oni su ocenili da je ta deklaracija "delo nekolicine neodgovornih ljudi i da je uperena, pre svega, protiv interesa kosmetskih Srba i interesa države Srbije".

Predsednici srpskih opština i ministar Bogdanović su "pozvali Srbe sa KiM da ne nasedaju na postupke grupa i neodgovornih pojedinca iz srpske zajednice, jer oni ne predstavljaju nikog drugog do sebe same i zastupaju isključivo svoje lične interese i stavove".

Prema saopštenju, oni su upozorili da "fantomske deklaracije i neodgovorni potezi pojedinaca, u ovom slučaju anonimnih, idu samo na ruku Prištini, pružajući joj izgovor i alibi da preduzima jednostrane poteze i nastavi sa daljim provokacijama."

"Svi koji se pozivaju i koriste ovu fantomsku dekaraciju kao argument ili izgovor za svoje postupke, moraju da znaju da je ona ništavna, da iza nje ne stoji nijedan relevantni politički subjekt kosmetskih Srba, ni države Srbije", naglašeno je u saopštenju.

Prema saopštenju, predsednici srpskih opština i ministar Bogdanović su "istakli da je svima dobro poznato da je Vlada Srbije privržena mirnom i kompromisnom rešenju kosmetskog problema."

"Sve što izlazi iz okvira te politike i relevantnih državnih institucija nije u skladu sa državnom politikom, već je isključivo delo i stav neodgovornih pojedinaca", zaključeno je na sastanku u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.