Urbani džep i mala oaza: Završen plato ispred Crkve Svetog Marka, uskoro i WI-Fi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urbani džep i mala oaza: Završen plato ispred Crkve Svetog Marka, uskoro i WI-Fi

Gradonačelnik je obišao rekonstruisani plato ispred crkve i podsetio da su radovi počeli 25. novembra

Završeno je urađenje prostora ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu koji je pretvoren u pešački plato sa granitnim pločama, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je danas najavio da će u narednih desetak dana tu biti postavljena i tri "kandelabra sa vaj-faj internetom i ozvučenjem".

. Mali je naglasio da sada imamo potpuno promenjen izgled tog dela Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pošto se tu ranije bili taksi stanica, parking i neuređeni asfalt.

- Sada je tu prelep urbani džep i mala oaza, sa granitnim pločama i zelenilom - rekao je Mali.

Kako je kazao, to je lepa slika Beograda i to još jedan primer da delovi grada koji su zapušteni ili nisu lepi mogu da se menjaju na bolje.

-Tako smo uredili i Obilićev i Kosančićev venac, Ulicu Vuka Karadžića, Zmaj Jovinu... Veliki deo urbanih džepova želimo da vratimo Beograđanima, da mogu nastariji i najmlađi sa svojim porodicama da prošetaju i provedu slobodno vreme i uživaju, a pogotovo ovde u Tašmajdanskom parku- izjavio je Mali.

Mali ističe da je plan da se ove godine uradi i plato oko same crkve, pošto na ulazu ima puno automobila, ali i puno rupa. Zahvalio je arihtekti i autoru projekta Jovanu Mitrovichu, koji je projektovao i Tašmajdanski park.

- Vidim po reakciji građana da smo uradili pravu stvar, hvala svima koji su učestvovali- poručio je gradonačelnik dodajući da će grad nastaviti na sličan način da sređuje pojedine delove Beograda.

Mitrović je rekao da je plato jednostavnom, sibmoličnom i nekompliovanom formom doprinosi velikom značaju Markova crkve.

- Geometrija platoa je takva da crkva dobija vechi značaj pošto je postavljena u osu Resavske ulice - naveo je Mitrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.