Uragan Lejn sve bliži Havajima

Izvor: B92, 23.Avg.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Lejn sve bliži Havajima

Honolulu -- Iako je uragan Lejn spao sa kategorije 5 na kategoriju 4 i dalje je dovoljno snažan da izazove ozbiljnu štetu, a najveći udar očekuje se na Havajima.

Stiv Goldštajn iz Nacionalne uprave za okeane i atmosferu izjavio je na konferenciji za novinare da udari vetra dostižu 260 kilometara na sat, a da je trenutno udaljen od Honolulua oko 500 kilometara i da se očekuje se da će udariti na Veliko ostrvo pre nego prođe kroz Maui i Oahu.

Goldštajn je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na nije potreban direktan udar kako bi se osetila prava snaga ove oluje, prenosi AP.

Padavine koje se očekuju, prema ocenama stručnjaka, mogle bi izazvati značajne poplave, opasne talase visoke i do šest metara i olujne udare duplo jače od uobičajenih.

Zvaničnici su izjavili da su spremni da pruže neophodnu pomoć ljudima na ostrvima. Crveni krst je otvorio 16 skloništa za hitne slučajeve, a u njima su već smeštene 283 osobe sa okolnih ostrva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan Lejn sve bliži Havajima

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2018

HONOLULU - Iako je uragan Lejn spao sa kategorije 5 na kategoriju 4 i dalje je dovoljno snažan da izazove ozbiljnu štetu, a najveći udar očekuje se na Havajima...Stiv Goldštajn iz Nacionalne uprave za okeane i atmosferu izjavio je na konferenciji za novinare da udari vjetra dostižu 260 kilometara...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.