Uragan Kenet jača iznad Pacifika

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Kenet jača iznad Pacifika

Meksiko -- Uragan Kenet koji se formirao iznad Tihog okeana daleko od obale Meksika prerastao je u snažnu oluju s maksimalnom brzinom vetra od 185 kilometara na sat.

Američki nacionalni centar za uragane saopštio je da je uragan sinoć bio u trećoj kategoriji i da bi oluja mogla danas da se pojača, ali da se tokom naredne noći i sutra ujutru očekuje njeno slabljenje.

Uragan ne predstavlja opasnost za kopno, pošto je njegov centar udaljen oko 2.115 kilometara jugozapadno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od južnog vrha meksičkog poluostrva Donja Kalifornija.

Oluja se kreće ka severozapadu brzinom od 17 kilometara na sat i očekuje se da će postepeno skrenuti ka severu.

Istovremeno, oluja Harvi se kreće preko Karipskog mora, a centar za uragane je saopštio da postoji mala šansa da bi mogla ponovo da dobije snagu tropske oluje narednih nekoliko dana pre nego što dodje do Centralne Amerike i meksičkog poluostrva Jukatan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.