Uragan Harvi se približava Teksasu

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Harvi se približava Teksasu

Vašington -- Stanovnici južne obale Meksičkog zaliva u Teksasu pripremaju se za dolazak uragana Harvi, večeras ili sutra rano ujutro, javlja "Glas Amerike".

Navodi se da se prodavnice pokrivaju drvenim pločama, dok se jaka oluja, snimljena kamerom NASA, kreće preko toplih voda Meksičkog zaliva prema obali Teksasa i sve više jača kako dolazi. Zvaničnici naglašavaju da oni koji ignorišu naredbu o evakuaciji, čine to na sopstveni rizik.

Neću slati čamac tamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što smo vas zamolili da napustite područje. Neću izlagati opasnosti živote svojih policajaca - da idu tamo i izvlače vas, rizik je vaš", poručio je neimenovani zvaničnik stanovništvu.

Radnici lokalnog azila za životinje čine sve da desetine pasa i mačaka budu bezbedne.

“Nabavili smo rezervni generator, jer ako izgubite struju biće očigledno veoma vruće u zgradi. Želite da budete sigurni da su oni rashlađeni jer brinete zbog mogućeg srčanog udara ili iscrpljenosti životinja", kažu u tom azilu.

Očekuje se da će uragan Harvi ispustiti skoro 100 centimetara kiše na široko područje obale Teksasa tokom naredna tri dana. Bela Kuća je saopštila da su federalni resursi spremni da ako bude potrebno budu upućeni u Teksas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OPASNOST SVE BLIŽA Uragan Harvi prilazi Teksasu, snimljen kamerom NASA (VIDEO)

Izvor: Blic, 25.Avg.2017

Stanovnici južne obale Meksičkog zaliva u Teksasu pripremaju se za dolazak uragana Harvi, večeras ili sutra rano ujutro, javlja "Glas Amerike"...Navodi se da se prodavnice pokrivaju drvenim pločama, dok se jaka oluja, snimljena kamerom NASA, kreće preko toplih voda Meksičkog zaliva prema obali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.