Uračunljiva u trenutku čedomorstva

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uračunljiva u trenutku čedomorstva

Marina Andrejić iz Majilovca bila je u uračunljiva u trenutku kad je ubila trinaestogodišnjeg sina Đorđa, potvrdili veštaci u nastavku suđenja.

U požarevačkom Višem sudu nastavljeno je suđenje Marini Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta, optuženoj da je krajem jula prošle godine ubila trinaestogodišnjeg sina Đorđa.

U nastavku suđenja veštaci su potvrdili ranije dokaze. U iskazu pred sudskim većem, veštak, psihijatar bolnice Centralnog zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu, dr Branko Mandić, rekao je da je u trenutku izvršenja krivičnog dela Marina Andrejić bila uračunljiva, što je ustanovljeno i tokom ranijeg veštačenja njene ličnosti.

Optuženu Marinu Andrejić dr Mandić je opisao kao osobu kod koje postoje obeležja impulsivnosti i labilnosti. Takva osoba mogla bi, u provokativnim situacijama - kako je naglasio je veštak - pokaže neodmerenu agresiju.

Profesor Biološkog fakulteta u Beogradu dr Dušan Keckarević, potvrdio je da je DNK analizom rađenom na uzorcima lobanje i zuba utvrđeno da je reč o lobanji Đorđa Andrejića.

Prilikom suočavanja sa inspektorkom PU Požarevac, Jasminom Mišić, i advokatom koji je prisustvovao njenom saslušanju u Policijskoj stanici u Velikom Gradištu, Živoradom Lukićem, Marina Andrejić je više puta menjala iskaz. Prvo je porekla, a potom priznala, da je sa Lukićem imala poverljiv razgovor, ali je potvrdila da je dobrovoljno potpisala zapisnik sa saslušanja koji joj je pročitan.

Suđenje se nastavlja u ponedeljak 14. marta, kada bi sudija Dragan Stanojlović mogao i da izrekne presudu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MARINA ANDREJIĆ SVESNO UBILA SINA

Izvor: Kurir, 11.Mar.2011, 09:27

POŽAREVAC - Marina Andrejić iz Majilovca bila je u uračunljiva u trenutku kad je u ataru sela Majilovac ubila trinaestogodišnjeg sina Đorđa, potvrdili su juče sudski veštaci u Višem sudu u Požarevcu...- Marina Andrejić je osoba kod koje postoje obeležja impulsivnosti i labilnosti. Takva osoba...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.