Uputstva “Gem kolekšna”: Kako do novih članova

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uputstva “Gem kolekšna”: Kako do novih članova

Fluorescentnim markerom, u dnevniku jednog od članova piramidalne organizacijeGem kolekšn”, podvučene su ove reči: “Našao sam rudnik zlata, zarađujem ozbiljne pare! Druže, idemo da zajedno zarađujemo. Krenuo sam da radim za stranu firmu, zarađujem po 1.000 evra. Ako želiš i ti da zaradiš - cena informacije je 1.300 dinara.

Dnevnik, do koga je došao list “Novosti”, pun je saveta kojima se objašnjava kako članovi treba da pristupe >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prijateljima koje žele da učlane u klub.

"Gem kolekšn" otimao novac uz muziku i smeh

Srušena „piramida prevare“: Da li će oštećeni dobiti natrag svoje pare? (VIDEO+ANKETA)

Uhapšene 24 osobe zbog piramidalne prevare

Podsetimo da su članovi udruženja “Gem kolekšn” uhapšeni u utorak i sredu zbog poreskih utaja i pranja novca.

Podvučene reči u dnevniku su govor kojim bi članovi trebalo da namame nove "klijente" da se pojave na seminaru gde će im se otkriti tajna brze i velike zarade, uz plaćanje ulaznice od 1.300 dinara.

Tamo će ih dočekati iskusni članovi organizacije, koji će ih uputiti u tajne "posla". A on se sastoji u tome da za 2.290 evra kupe četiri knjige i članarinu u klubu i zatim nastave da proširuju krug, privlače nove klijente i njihov novac, prodajući maglu.

Tehnike su razrađene do najsitnijih detalja i članovima se objašnjavaju na posebnim seminarima, tzv. "trgovačkim treninzima".

Detaljna uputstva

Birajte bliske prijatelje u koje imate poverenje i koji nisu agresivni i problematični“ piše u ovom dnevniku. Velikim slovima piše da član "Gem kolekšna" uvek treba da nosi odelo i kravatu jer tako skreće pažnju na sebe i pokazuje svoj uspeh.

Pozovite prijatelja na piće i recite mu da imate razlog da častite. Ispričajte mu kako ste promenili posao i kako vam odlično ide, a onda ga pitajte kako je njemu. Saslušajte ga kako se jada jer mu loše ide u životu, a onda mu kažite da radite u inostranoj firmi i zarađujete odlično. Na prvom sastanku ne pričajte previše o poslu. Tek sledeći put mu ponudite da uradite nešto za njega i ponudite mu da dođe na seminar.

Savetuje se uvek prijatelje lično dovedu na seminar, kako se ne bi predomislili.

Tokom promocije ne ostavljajte goste nikada same. Izbegavajte negativne teme kao što su rat i politička događanja. U pauzama treba voditi samo pozitivne razgovore - ići napred, imati uspeha, zaraditi novac. Stalno aplaudirajte jer tako pokazujete svoje oduševljenje” uče iskusni mendžeri polaznike "trgovačkih treninga".

Posebna uputstva spremna su za one koji vrbuju prijatelje koji nemaju pare.

“Ako neko nema 2.290 evra, savetujte mu da pozove 23 prijatelja i od njih pozajmi po 100 evra.” Toliko svako može da im da - savetuju članovi ovog udruženja.

(Novosti)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.