Upriličeni razgovori delegacija SPP i SDA

Izvor: SandzakPress.net, 11.Avg.2020, 22:29

Upriličeni razgovori delegacija SPP i SDA

Na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka, visoke delegacije ove stranke i Stranke pravde i pomirenja održale su sastanak u sjedištu SPP-a u Novom Pazaru. Tema ovog susreta bila je moguća saradnja inicirana od strane Bošnjačkog nacionalnog vijeća, uključujući i prijedlog sporazuma o zajedničkom djelovanju bošnjačkih stranaka u Sandžaku, koga je predložila SDA Sandžaka. Predstavnici SPP-a su tokom sastanka predstavili principe i mehanizme na kojima bi bilo moguće postići sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << bošnjačkih stranaka o saradnji i zajedničkom djelovanju i to: PRINCIPI -Rješavanje ustavno-pravnog statusa Bošnjaka u Srbiji; -Rješavanje statusa Sandžaka; -Obnova jedinstva Islamske zajednice; -Beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala. MEHANIZMI -Formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srbije; -Podjela odgovornosti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću; -Formiranje posebnog tijela za rješavanje statusa Sandžaka; -Koaliciono formiranje lokalnih vlasti u Sandžaku. Stranka pravde i pomirenja očekuje hitan odgovor Stranke demokratske akcije Sandžaka o prihvatljivosti ponuđenih principa i mehanizama kako bi eventualno razgovori bili nastavljeni. The post Upriličeni razgovori delegacija SPP i SDA appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan sastanak Zukorlićeve i Ugljaninove stranke

Izvor: B92, 11.Avg.2020

Novi Pazar -- Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića održale su sastanak u Novom Pazaru...Po prvi put stranke su razgovarale o udruživanju i zajedničkom delovanju bošnjačkih stranaka...Sastanak, koji je održan u sedištu SPP-a u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.