Upravni sud doneo odluku o vraćanju doktorata ministru finansija Siniši Malom

Izvor: Beta, 21.Mar.2023, 12:16

Upravni sud doneo odluku o vraćanju doktorata ministru finansija Siniši Malom

Upravni sud u Beogradu poništio je odluku Univerziteta u Beogradu da je doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog plagijat, objavio je portal Nova.rs.Univerzitet u Beogradu doneo je ranije odluku da je doktorski rad ministra Siniše Malog plagijat i poništio njegov doktorat.Senat Univerziteta u Beogradu doneo je 22. decembra 2021. godine odluku da doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog bude poništena zbog neakademskog ponašanja.To je bio drugi put da Senat poništava sporni doktorat, nakon što je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud pronašao procesni nedostatak.Mali je i tada najavio da će zatražiti ponovo pokretanje postupka, na osnovu čega je Upravni sud i zasedao i doneo odluku da mu doktorat bude vraćen.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelenović: Da institucije mogu slobodno da rade, Mali bi iz drugih razloga bio pred sudom

Izvor: Beta, 21.Mar.2023

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović kritikovao je danas odluku Upravnog suda u Beogradu o vraćanju spornog doktorata ministru finansija Siniši Malom.Mediji su ranije preneli da je Upravni sud poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu po kojoj je doktorska disertacija ministra finansija,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.