Uprava negira da je pritvorenik pokušao samoubistvo u Okružnom zatvoru

Izvor: Beta, 15.Maj.2023, 13:18

Uprava negira da je pritvorenik pokušao samoubistvo u Okružnom zatvoru

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija negirala je danas da je pritvorenik V.K. (48) iz Beograda u nedelju pokušao samoubistvo u Okružnom zatvoru i navela da ta osoba nijednim postupkom nije prekršila pravila kućnog reda niti ugrozila svoj ili tuđi život.Pojedini mediji naveli su da je u pitanju otac maloletnog K.K, koji je osumnjičen da je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja ubio osam učenika i jednog pripadnika obezbeđenja."Izmišlјanjem događaja koji se nije desio dodatno se uznemirava i obmanjuje javnost koja je već potresena mnogim dezinformacijama koje su, na žalost, našle svoje mesto u medijskom prostoru posle tog tragičnog događaja. S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti", navodi se u saopštenju.Uprava je navela da su mediji koju su tu tvrdnju preneli bez provere, prekršili etičke principe profesije i odstupili od osnovnog novinarskog pravila o istinitom izveštavanju."Pozivamo sredstva javnog informisanja da se uzdrže od objavlјivanja neistinitih i neproverenih informacija i da umesto senzacionalizma na prvo mesto stave 'dužnu novinarsku pažnju', na šta ih obavezuju Kodeks novinara i Zakon o javnom informisanju i medijima", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji tvrdili da je otac osumnjičenog za pucnjavu u „Ribnikaru“ pokušao samoubistvo, iz Okružnog zatvora negiraju

Izvor: Danas, 15.Maj.2023

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija negirala je danas da je pritvorenik V.K. iz Beograda u nedelju pokušao samoubistvo u Okružnom zatvoru i navela da ta osoba nijednim postupkom nije prekršila pravila kućnog reda niti ugrozila svoj ili tuđi život.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.