Upozorenje zbog non pejpra: Ne otvarajte tu Pandorinu kutiju

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 12:08

Upozorenje zbog "non pejpra": "Ne otvarajte tu Pandorinu kutiju"

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko komentarisao je pojavu "non pejpera" o Balkanu i upozorio na opasnost od "razbijanja" Bosne.

"Niko ne bi trebalo da otvara tu Pandorinu kutiju. Ne dozvolite to", poručio je Incko u izjavi austrijskom dnevniku Klajne cajtung.

Rekao je i da bi velika pomeranja granica mogla imate dalekosežne teške posledice.

Za njega, kaže, situacija je jasna, a to je da raspad ili izlazak iz države BiH nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moguć.

"Tako nešto nikada ne bih potpisao", poručio je.

Prema njegovim rečima, BiH je potreban dugoročniji pristup, jer treba vremena da se oporavi od rata i stotina hiljada ubijenih.

Pomenuo je da ima mnogo "malih Nelsona Mandela", kao što je Hasan Ahmetlić iz Tešnja, koji je o sopstvenom trošku renovirao katoličku crkvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.