Upozorenje za sve delove Srbije

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 09:03

Upozorenje za sve delove Srbije

U većem delu Srbije danas će biti promenljivo oblačno vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutro na severu Srbije biće pretežno sunčano.

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom povremeno se očekuju u centralnim i južnim delovima zemlje.

Vetar će biti uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura biće od 12 do 17, a najviša od 27 do 30.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Kiša i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u toku noći. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 17, a najviša oko 29.

Biometeorološka situacija biće relativno nepovoljna za većinu hroničnih bolesnika. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

RHMZ je za vikend pred nama najavio svežije vreme uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a naredne sedmice biće osetno toplije.

"Lokalni pljuskovi sa grmljavinom koji se danas očekuju u centralnim i južnim delovima Srbije za dane vikenda će se intenzivirati uz količinu padavina u subotu lokalno iznad 30 mm za 24 h, a u nedelju iznad 20 mm za 12 h. Više padavina će biti u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije. Sledeće sedmice osetniji porast temperature uz postepeno razvedravanje od ponedeljka, a najtopliji dani će biti četvrtak i petak, 18. i 19. avgust, kada se ponovo očekuje da maksimalna temperatura bude oko i iznad 35 stepeni", navodi se u najavi RHMZ-a.

Upaljen meteo alarm

Zbog poljuskovai grmljavine u većem delu Srbije danas je na snazi žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno. Žuto upozorenje na kišu i gmrljavinu na snazi je u svim delovima Srbije, osim u Banatu, Bačkoj, Sremu, kao i na teritoriji Beograda.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navedeno je na zvaničnom sajtu RHMZ-a.

U subotu svežije za nekoliko stepeni i nestabilnije sa češćom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Lokalno su moguće nepogode i obilnije padavine. Više padavina biće u zapadnim, centralnim i južnim predelima, a manje na severu i istoku Srbije. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 12°C do 18°C, a maksimalna od 23°C do 27°C. Uveče povremena kiša i pljuskovi. U nedelju promenljivo vreme sa čestom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz najviše padavina na jugu Srbije. Lokalno su moguće nepogode i obilnije padavine.

U ponedeljak sunčanije i mala šansa za kišu uz toplije vreme. Od utorka sunčano uz vrućinu u većem delu iduće sedmice. U četvrtak i petak temperature preko 35°C, a ponegde blizu 40°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.