Upozorenje vozačima na moguću poledicu

Izvor: B92, 02.Jan.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje vozačima na moguću poledicu

Beograd -- Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače na mogućnost stvaranja poledice na putu, što je čest uzrok izletanja automobila sa kolovoza.

"Slab sneg, koji trenutno provejava na području Beograda, Smederevske Palanke i Crnog Vrha, uslovljava mokre kolovoze, pa je zbog nižih temperatura moguće stvaranje poledice i leda što je često uzrok izletanja sa kolovoza, posebno ukoliko vozilo nije opremljeno odgovarajućim zimskom opremom“, navodi AMSS.

“Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dani kada se po pravilu povećava broj saobraćajnih nezgoda, pa zbog toga savetujemo sporiju vožnju i puni oprez za volanom", navodi se u saopštenju AMSS-a.

AMSS je dodao da se u noći između subote i nedelje očekuje naoblačenje s kišom i snegom, a padavine će se mestimično lediti na tlu, naročito u području gde duva košava.

"U nedelju posle podne i u noći ka ponedeljku u većem delu sneg i stvaranje snežnog pokrivača, a u planinskim predelima i košavskom području, usled jakog, na jugu Banata i olujnog jugoistočnog vetra, očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa", dodaje se.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.