Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2023, 16:36

Upozorenje o kvalitetu vazduha u SAD zbog šumskih požara u Kanadi

Više desetina američkih saveznih država danas je izdalo upozorenje o kvalitetu vazduha, dok se dim od stotina šumskih požara koji su goreli u istočnoj Kanadi širio na jug. Zdravstvene ustanove u 15 država od Vermonta do Južne Karoline, kao i Ohaja i Kanzasa na Srednjem zapadu upozorile su da bi fine materije u atmosferi mogle da premaše zdrave nivoe i otežaju disanje milionima stanovnika SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opasno zagađenje u američkim gradovima zbog požara u Kanadi

Izvor: VOA, 07.Jun.2023

Severoistočna Amerika prekrivena je opasnom izmaglicom zbog žestokih požara u Kanadi. Zbog zagađenja, škole širom istočne obale su otkazale aktivnosti na otvorenom, letovi su odloženi ili zaustavljeni, a milioni Amerikanaca upozoreni da ne izlaze napolje. Dok su kanadski zvaničnici naložili...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.