Srbijo, spremi se – večeras će biti pakleno; Nadležni nižu upozorenja

Izvor: B92, 08.Jan.2024, 10:12

Srbijo, spremi se – večeras će biti pakleno; Nadležni nižu upozorenja

Beograd -- Saobraćaj se, nakon božićnih praznika, uobičajeno pojačava na svim glavnim putnim pravcima i na prilazima gradovima, upozorio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Očekivano je da se u popodnevnim i večernjima satima stvore velike gužve na prilazima većim gradovima, pre svega Beogradu.

Kako je praznovanje produženo zbog neradnog dana 8. januara, prvi radni dan je utorak 9. januar i pretpostavlja se da će se svi koji su nekud otputovali vratiti danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po podne u mesto boravka.

Pojačan intenzitet saobraćaja u kombinaciji sa trenutnim vremenskim prilikama je "kolaps u najavi".

Kako je AMSS naveo, promena vremena i padavine dodatno otežavaju vožnju. Najavljeno stvaranje snežnog pokrivača i u nižim predelima samo će pogoršati situaciju u saobraćaju širom Srbije.

Vozačima se savetuje povećan oprez, obavezna zimska oprema i držanje odstojanja.

Osim toga, potrebno je i strpljenje jer će gužve, kako praksa prethodnih godina pokazuje, biti neminovne.

Zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, u kotlinama i klisurama, preneo je AMSS. To svakako iziskuje još veću opreznost.

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Zbog najavljenih niskih temperatura i snega u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

► II A-170 Debelo Brdo – Rogačica – Bajina Bašta – Kaluđerske Bare – Kremna

► II A-171 Dub – Bajina Bašta – državna granica sa BiH (granični prelaz Bajna Bašta/Skelani)

► II A-210 Jošanička banja – Kopaonik

► II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica

► II A-210 Kopaonik – Rudnica

► II A-211 Kopaonik – Jaram i

► II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.