Upozorenje iz SZO: Na delu je vakcinaški nacionalizam, to sve pogoršava

Izvor: B92, 18.Avg.2020, 13:26

Upozorenje iz SZO: Na delu je "vakcinaški nacionalizam", to sve pogoršava

Ženeva -- Države koje stavljaju svoje interese ispred interesa drugih zemalja u pokušaju da obezbede zalihe vakcine protiv kovida 19 dodatno pogoršavaju pandemiju.

Tu poruku danas je svetskoj javnosti, ali i zvaničnicima, uputio generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus.

Gebrejesus je na onlajn brifingu izjavio da je strateško i globalno delovanje u interesu svake zemlje - niko nije bezbedan dok svi nisu bezbedni, te pozvao na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okončanje "vakcinaškog nacionalizma", prenosi Rojters.

Generalni direktor SZO je rekao da je poslao pismo svim članicama ove organizacije u kojem ih je pozvao da se priključe multilaterlanom projektu "Kovaks" koji ima za cilj razvoj vakcine protiv koronavirusa.

U svetu je od početka pandemije koronavirusom zaraženo preko 21,9 miliona ljudi, dok je od posledica kovida 19 do sada preminulo 772.647 obolelih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SZO upozorila na "vakcinaški nacionalizam"

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2020

Države koje stavljaju svoje interese ispred interesa drugih zemalja u pokušaju da obezbede zalihe vakcine protiv Covid-19 dodatno pogoršavaju pandemiju...Tu poruku danas je svetskoj javnosti, ali i zvaničnicima, uputio generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus...Gebrejesus...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.