Upozorenje ili laž: Putin samo koristi Srbe kako bi izazvao NOVI RAT na Balkanu i uništio Evropu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje ili laž: Putin samo koristi Srbe kako bi izazvao NOVI RAT na Balkanu i uništio Evropu

Šokantne tvrdnje

Ukrajinski ambasador u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič izjavio je da Rusija koristi Srbiju kako bi stvorila haos i izazvala novi rat na Balkanu.

Brnabić sa predsednikom Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju: Srbija za pomirenje u regionu

- Rusija obučava srpske najamnike da ubijaju Ukrajince. Rusija je koristila srpske ekstremiste da izvedu državni udar u Crnoj Gori. Rusija ohrabruje srpski separatizam u Republici Srpskoj kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi destabilizovala BiH - rekao je Aleksandrovič u intervjuu za BIRN.

On tvrdi i da Rusija "koristi srpski faktor da destabilizuje Makedoniju, ima aktivnu ulogu u okretanju kosovskih Srba protiv kosovskih Albanaca i prodaje svoje avione Srbiji, kako bi stvorila tenzije sa Hrvatskom":

- Putin ne mari za Srbiju, već Srbiju samo koristi kao još jedan instrument za uništenje Evrope. Da li je to ono što srpski narod zaista želi? Dozvoljavate Rusiji da vas koristi kako bi uništila Evropu u kojoj želite da studirate i radite. To nema nikakvog smisla - rekao je ambasador.

Ambasador je rekao da zapadni zvaničnici zato traže od Srbije da "ne sedi na dve stolice". On je naveo da je imidž naše zemlje u Ukrajini loš, uprkos povezanosti dva pravoslavna slovenska naroda i dugoj tradiciji kulturnih veza i saradnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.