Upozorenje auto-školama Srbije zbog nepoštovanja poreskih propisa

Izvor: Beta, 13.Apr.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje auto-školama Srbije zbog nepoštovanja poreskih propisa

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je utvrdila nepoštovanje poreskih propisa u gotovo svih 120 auto-škola koje je proverila, dok ih u Srbiji ima ukupno 758.Neprijavljivanje celokupnog iznosa ostvarenih prihoda je glavna nepravilnost koju su inspektori Poreske uprave utvrdili kontrolišući poslovanje auto-škola na osnovu podataka koje je Poreska uprava preuzela od Ministarstva unutrašnjih poslova o upisanim polaznicima, piše u saopštenju.Poreska uprava je najavila da će razmenjivati i koristi podatke "trećih lica" radi utvrdjivanja stanja i prekršaja.Poreska uprava je zato pozvala auto-škole da ukoliko njihova evidencija ne odgovara podacima u poreskim prijavama, iskoriste zakonsko pravo na podnošenje izmenjene poreske prijave, kako bi izbegli prekršajnu odgovornost i plaćanje visokih prekršajnih kazni. Poreski obveznici koji su propustili da podnesu poreske prijave, imaju pravo da to učine pre otpočinjanja poreske kontrole, obračunaju porez s kamatom i plate dugovanu obavezu, što ih oslobadja prekršajne i krivične odgovornosti, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Auto-škole ne poštuju poreske propise, upozorene na kazne

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2018

Poreska uprava Srbije utvrdila je nepoštovanje poreskih propisa u gotovo svih 120 auto-škola koje je proverila, dok ih u Srbiji ima ukupno 758...Neprijavljivanje celokupnog iznosa ostvarenih prihoda je glavna nepravilnost koju su inspektori Poreske uprave utvrdili kontrolišući poslovanje auto-škola...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.