Upozorenje: Ne izlazite napolje

Izvor: B92, 21.Jul.2022, 23:37

Upozorenje: "Ne izlazite napolje"

Zbog velikog požara koji besni u susednoj Sloveniji i Italiji, umaški i porečki vatrogasci su na svojim sajtovima pozvali građane, da ne izlaze napolje.

Naglašavaju da je vazduh prilično zagađen i da bi sa ovim temperaturama mogao da izazove respiratorne probleme.

"S obzirom da je od sinoć gotovo cijelo područje Bujštine prekriveno dimom koji je izazvao požar u Sloveniji i Italiji, molimo naše sugrađane, posebno one sa problemima s disanjem, astmatičare, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hronične bolesnike i starije građane da ne da se nepotrebno eksponiraju i pokušaju da budu strpljivi i ne izlaze van ako zaista nije potrebno", poručuju iz Javne vatrogasne jedinice Umag i Poreča.

Naveli su da stručnjaci preporučuju posebno osetljivim grupama (deca, trudnice, starije osobe, pacijenti sa hroničnim oboljenjima respiratornog i kardiovaskularnog sistema, pušači i osobe sa oslabljenim imunitetom) da smanje fizičke aktivnosti na otvorenom, a to se preporučuje i jer je trenutno veoma visoka temperature i povećan indeks UV-zračenja.

Požar u Sloveniji i Italiji izazvao je veliku količinu dima koja se proširila na Poreštinu.

"Molimo naše sugrađane, posebno starije i bolesne, da budu strpljivi i da ne izlaze van ako to nije neophodno. Pozivamo građane da budu posebno oprezni i da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu sigurnosti", poručili su porečki vatrogasci, podsjećajući. građanima zabrana paljenja, korišćenja roštilja u prirodi i bacanja cigareta, kao i svakog drugog neodgovornog ponašanja koje može izazvati požar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.