Drama na severu Italije: Najmanje šest osoba poginulo, hiljade evakuisano zbog poplava VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 12:16

Drama na severu Italije: Najmanje šest osoba poginulo, hiljade evakuisano zbog poplava VIDEO

Najmanje šest osoba je poginulo, a hiljade je evakuisano iz svojih domova, nakon što su razorne poplave pogodile italijanski severni region Emilija Romanja.

Ovo su saopštile danas italijanske vlasti i upozorile da situacija može da se pogorša.

"Nije gotovo sa padavinama, trajaće nekoliko sati. Suočeni smo sa veoma komplikovanom situacijom", saopšteno je iz Agencije za civilnu zaštitu, prenosi Rojters.

ANSA prenosi da je usled nevremena 50.000 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostalo bez struje. Navodi se da se 14 reka izlilo iz svojih korita u Romanji, istočnom delu regiona, što je primoralo stanovnike gradova poput Ćezene da se popnu na krovove kuća, gde su ih vatrogasci spasavali helikopterima ili gumenim čamcima.

Agencija navodi da je tokom dana otkazano 17 vozova zbog nevremena koje je pogodilo region Emilija Romanja, kao i da je saobraćaj obustavljen između Bolonje i Riminija, između Ferare i Riminija, između Ravene i Faence preko Granarola, između Ravene i Kastelbolonjeza preko Luga, a sada i između Bolonje i Saso Markonija.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izrazila je u objavi na Tviteru "potpunu solidarnost sa pogođenim stanovništvom" i poručila da vlada pažljivo prati događaje i da je spremna da pruži pomoć.

Obilne padavine u Emiliji-Romanji usledile su posle nedelja suše koje su smanjile kapacitet zemljišta da prima vodu čime su pogoršane posledice poplava, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.