Izvor: B92, 24.Jul.2010, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski turisti oprezno u BiH

Banja Luka -- Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je građane koji putuju u BiH na visok rizik od terorističkih napada, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Ministarstvo je ažuriralo ovo saopšenje posle nedavnog napada na policijsku stanicu u Bugojnu i podsetilo da je u napadu ubijen jedan policajac.

"Napadi mogu biti nasumični, uključujući i mesta gde se okupljaju stranci", upozorava britansko ministarstvo, preporučujući svojim državljanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodatni oprez.

Britanski državljani se upozoravaju i izbegavaju masovna okupljanja, jer svako ovakvo okupljanje potencijalno može prerasti u nasilne događaje, uključujući i sportske priredbe.

Ministarstvo je podsetilo svoje državljane da je poslednjih nekoliko godina zabeleženo nekoliko nasilnih demonstracija, a mete nekih demonstracija bila su predstavništva stranih država - ambasade i konzulati.

"Realnu opasnost, svakako, predstavljaju i neeksplodirana eksplozivna sredstva u izolovanima područjima, kao što su planine i seoska područja, pa se tako preporučuje da britanski držvljani ne odlaze u ova područja bez iskusnog vodičili da se drže urbanih centara", navelo je Ministarstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIP: Britanci, oprez zbog terorista u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2010

Britansko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je svoje građane koji putuju u BiH na visok rizik od terorističkih napada, pišu u sutrašnjem broju banjalučke "Nezavisne novine"...Ministarstvo je ažuriralo ovo saopšenje posle nedavnog napada na policijsku stanicu u Bugojnu i podsetilo da je u...

Nastavak na Vesti-online.com...

MIP upozorio Britance na rizik od terorizma u BIH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2010

BANJALUKA -..Britansko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je svoje građane koji putuju u BiH na visok rizik od terorističkih napada, pišu u današnjem broju banjalučke "Nezavisne novine"...Ministarstvo je ažuriralo ovo saopštenje posle nedavnog napada na policijsku stanicu u Bugojnu i podsetilo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.