Upoznajte Škodin golf (FOTO)

Izvor: Mondo, 24.Okt.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte Škodin "golf" (FOTO)

Češki proizvođač će novim modelom dodatno postati "trn u oku" matičnoj kompaniji, ali ne samo njoj

"Škoda skala" je nov model češkog proizvođača, koji stiže direktno u osinjak, odnosno u najpopularniji C segment tržišta, u kome godinama vlada "golf", ali i drugi čuveni modeli, poput "fokusa", "megana", "astre" i drugih.

Finalni izgled još uvek nije poznat (oblik se može videti na "kamuflažnom" foto i video materijalu), ali je proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << objavio dosta tehničkih detalja novog modela.,

"Škoda skala" biće duga 4,362 metra, široka 1,8 m i visoka 1,47 m, a međuosovinsko rastojanje iznosiće 2,65 metara. Što se tiče unutrašnjih dimenzija, tu se nov model veoma približio "oktaviji", a bitan i podatak da će zapremina gepeka iznositi čak 467 litara.

Proizvođač je saopštio da će ovaj hečbek biti opremljen brojnim sistemima aktivne i pasivne bezbednosti, LED prednjim i zadnjim svetilma, kao i mnogobrojnim "Simply Clever" rešenjima, poput sklopive kuke za vuču.

U ponudi je i potpuno digitalizovano okruženje sa LCD instrument tablom dijagonale 10,25 inča i 9,2-inčnim ekranom info-zabavnog sistema. Oba ova ekrana su najveća u svom segmentu. Putnici će imati mogućnost da stalno budu povezani na internet zahvaljujući eSIM "kartici".

Kupcima će na raspolaganju biti tri benzinca snage od 95 do 150 KS i 1.6 TDI sa 115 konjskih snaga. U pripremi je i eko-opcija u vidu trocilindričnog motora 1.0 G-TEC koji će ići na prirodni gas (CNG). Svi motori će biti u skladu sa aktuelnim evropskim standardom o emisiji izduvnih gasova Euro 6d-TEMP.

"Škoda skala" imaće premijeru krajem ove godine, a prodaja će početi tokom 2019.

I "golf 8" nam stiže sledeće godine

Izvor: Vimeo/ŠKODA VIMEO PRO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.