Uplaćeno milion i po evra, uhapšeni Indijci u BiH na slobodi

Izvor: B92, 30.Jul.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uplaćeno milion i po evra, uhapšeni Indijci u BiH na slobodi

Kantonalni sud u Tuzli odlučio je da prihvati kauciju za puštanje iz pritvora predsednika Nadzornog odbora Global Ispat Koksne Industrije Lukavac Pramoda Mitala

S obzirom na to da je uplaćena kaucija od skoro milion i po evra, uz 10 i po miliona evra imovinsko-pravnog zahteva, Mital i i njegova dva bliska saradnika bi u toku dana trebalo da izađu na slobodu, preneo je Klix.ba.

Advokat Vasvija Vidović rekla je da u sudskom rešenju ima mera zabrane koja se odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na bavljenje pozivom u GIKIL, a sve ostalo je obezbeđeno kaucijom.

"Postupak ide dalje, a oni će se odazivati na sve pozive suda", rekla je Vidović.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona milionera Pramoda Mitala, kao i člana Nadzornog odbora GIKIL-a Radžiba Dasa i generalnog direktora lukavačke kompanije Parameša Bataćarja, tereti za krivično delo organizovani kriminal uz zloupotrebu položaja i ovlašćenja u poslovanju.

Zbog toga im je Kantonalni sud u Tuzli odredio jednomesečni pritvor, a odbrane osumnjičenih pokrenule su intenzivne pregovore s Tužilaštvom u vezi oslobadjanja uz kauciju.

Optuženi će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milioner Pramod Mital na slobodi uz kauciju

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2019

Kantonalni sud u Tuzli odlučio je da prihvati kauciju za puštanje iz pritvora predsednika Nadzornog odbora Global Ispat koksne industrije Lukavac, Pramoda Mitala..S obzirom na to da je uplaćena kaucija od skoro milion i po evra, uz 10 i po miliona evra imovinsko-pravnog zahteva, Mital i njegova dva...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.