Upis u škole: Srednjoškolcima poziv da u subotu posete Vojnu akademiju

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 19:54

Upis u škole: Srednjoškolcima poziv da u subotu posete Vojnu akademiju

Vojna akademija otvoriće u subotu 19. februara, od 11 do 14 časova, vrata svim zainteresovanim učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima.

Konkurs za upis u vojne škole – Vojnu akademiju, Medicinski fakultet VMA, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoren je 15. februara, a zainteresovani kandidati i kandidatkinje moći će da podnesu prijave do 31. marta ove godine.

Akcija "Otvorena vrata" upravo je prilika da budući kadeti i kadetkinje, svake >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subote do 26. marta, sagledaju sve prednosti studija na Vojnoj akademiji i otklone potencijalne nedoumice koje ih možda dele od odluke da postanu budući oficiri Vojske Srbije.

Mladićima i devojkama koji samostalno ili sa roditeljima u subotu dođu na Banjicu domaćini će biti starešine, profesori i kadeti Vojne akademije koji će im predstaviti dinamiku života i rada u toj ustanovi.

Gosti će imati priliku da obiđu nastavne kabinete, Sportski centar i sportske terene kao i objekte i sobe u kojima stanuju kadeti i na taj način sagledaju kako izgledaju obrazovne i vannastavne aktivnosti, te rekreativni sadržaji koji će im biti na raspolaganju ukoliko se izbore za jedno od 100 mesta koliko će brojati naredna klasa.

Pored informacija o procesu selekcije i prijemnim ispitima, pripadnici Vojne akademije biće na raspolaganju i za pitanja u vezi sa profesionalnom vojnom službom i karijerom koja očekuje sve one koji uspešno steknu diplomu oficira Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane i Vojna akademija pozivaju sve zainteresovane srednjoškolce da u subotu 19. februara između 11 i 14 časova budu gosti Vojne akademije u Beogradu na adresi Veljka Lukića Kurjaka 33.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.