Upis studenata do 26. juna

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 25.Jun.2010, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upis studenata do 26. juna

 

Na 17 fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo u toku je upis 3 133 studenta, od kojih 1 704 na budžet, 1 409 samofinansirajućih i 20 stranih državljana.
Upis će trajati do 26. juna, a broj studenata koji se upisuju u ovu akademsku godinu je na nivou prošlogodišnjeg.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Zoran Ljuboje rekao je da je Vlada RS i ove godine proglasila deficitarna zanimanja, a to su: profesor matematike, fizike, informatike, te diplomirani >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << inženjer mašinstva i elektrotehnike.

"Prijemni ispit na svim fakultetima biće održan 29. juna sa početkom u 9.00 časova. Na fakultetima na kojima ostane slobodnih mjesta, predviđen je i drugi upisni rok 6. septembra ", izjavio je Ljuboje za Srnu.

Na osnovu ranijih iskustava, Ljuboje i ovog puta očekuje da će interesovanje budućih studenata više biti usmjereno prema društvenim i humanističkim fakultetima, nego na prirodne i tehničke nauke.



Izvor : SRNA


Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.