Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upis dece u prvi razred osnovne škole počinje 2. aprila

Upis učenika u prvi razred osnovne škole počinje 2. aprila, a 202 beogradske škole spremno dočekuju upis, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Apelujem na roditelje da se na vreme informišu šta je sve potrebno od dokumentacije", rekao je Gak, navodi se u soapštenju gradske uprave.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine. U 17 beogradskih predškolskih ustanova ima oko 15.000 predškolaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budućih prvaka. Upis se vrši kod sekretara škole svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole.

Roditelji pri upisu treba da ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, i primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijavu boravka, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrdu predškolske ustanove.

On je rekao da je do 1. februara stiglo 1.964 zahteva za upis dece u narednu školsku godinu, za škole koje nisu na njihovoj teritoriji i da je više od polovine tih prijava za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli.

U te tri opštine, škole sa najvećim brojem zahteva su Osnovna škola "Jovan Ristić" na Paliluli, "Lazar Savatić" u Zemunu i "Radoje Domanović" na Novom Beogradu.

Upis traje do 31. maja, a naknadni rok za upis je od 20. avgusta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje upis prvaka, spremajte se!

Izvor: Mondo, 13.Mar.2018

Beogradske osnovne škole, njih 202, spremno dočekuju ovogodišnji upis prvaka koji počinje 2. aprila, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak...Foto: MONDO/Stefan Stojanović.."Apelujem na roditelje da se na vreme informišu šta je sve potrebno od dokumentacije jer se...

Nastavak na Mondo...

Kako odabrati školu za dete?

Izvor: Mondo, 13.Mar.2018

Upis dece u prvi razred osnovne škole u Srbiji počinje 2. aprila. Mnogi roditelji su na mukama - kako odabrati školu? Evo nekoliko saveta u vezi s tim....Školu ne bira dete, već roditelji ili staratelji, ali dete treba da bude uključeno u taj proces, kažu psiholozi...Oni preporučuju da se sa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.