Upaljeni meteo-alarmi: Stiže haos u Srbiju

Izvor: B92, 08.Nov.2023, 14:01

Upaljeni meteo-alarmi: Stiže haos u Srbiju

U Srbiji će danas biti osetno hladnije, a za određene delove zemlje su upaljeni i meteo-alarmi koji se odnose na pojavu kiše.

Za istočnu i jugozapadnu Srbiju Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upalio žute meteo-alarme za kišu, koji označavaju da vreme može biti potencijalno opasno.

U predelima jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije takođe se očekuje kiša, s tim što su u tim slučajevima upaljeni narandžasti meteo-alarmi. Ta boja označava da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vreme opasno, te da su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Na severu i zapadu zemlje danas će biti suvo, uz postepeno smanjenje oblačnosti.

"U ostalim predelima oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a veća količina padavina očekuje se u prvom delu dana na jugu i jugoistoku zemlje (od 20 do 40 mm za 12 č, ponegde i više). Posle podne i uveče prestanak padavina, a zatim i delimično razvedravanje", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Danas je osetno hladnije uz pad temperature za 6 do 10°C. Dnevna temperatura je bez većeg kolebanja od 10 do 13°C, uveče u osetnom padu, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.