Upaljen alarm: Vreme je opasno

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 12:29

Upaljen alarm: "Vreme je opasno"

U Srbiji će danas doći do umerenog naoblačenja sa juga i zapada zemlje, koje će se do kraja dana proširiti i na ostale krajeve, a duva i jak, olujni vetar.

Lokalno je moguć i kratkotrajni pljusak s grmljavinom.

Vetar će u košavskom području i na planinama biti jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine i do 25 m/s (oko 90 km/h), uveče u većem delu u slabljenju.

Zbog toga je Republički hidrometeorološki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavod (RHMZ) izdao upozorenje, a upaljen je i narandžasti meteolaram, što znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje", objašnjavaju na sajtu RHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura će se danas kretati od 18 do 23 stepena.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)





Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.