Unosan ugovor

Izvor: Politika, 03.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unosan ugovor

Irski sastav U2 potpisao je unosan dvanaestogodišnji ugovor sa promotorskom i diskografskom kućom „Live Nation”. Ova kuća obavezala se ugovorom, čija se vrednost procenjuje na 100 miliona dolara, da vodi brigu o digitalnim i ostalim pravima benda, kao i robi sa znakom U2-a.

Prošle godine i kraljica popa Madona potpisala je rekordan ugovor sa ovom kućom. Madonin desetogodišnji ugovor vredan je 120 miliona dolara i „Live Nation”, osim što će raditi njene >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << turneje, ubuduće će objavljivati i albume američke pevačice.

Za razliku od Madone, koja je posle potpisivanja ugovora sa kućom „Live Nation” raskinula dvadesetpetogodišnju saradnju sa kompanijom „Vorner Bros”, U2 će nastaviti sa objavljuju albume za „Univerzal”.

„Live Nation” organizuje turneje najpoznatijeg irskog rok benda još od 1980. godine i, prema rečima Bona Voksa, bilo je „krajnje vreme da dugogodišnju vezu krunišu ugovorom”.

– U2 prave muziku koja se svrstava u najbolju svih vremena. Već dugo želimo da našu vezu sa ovim bendom učvrstimo i proširimo – rekao je predsednik kompanije „Live Nation” Majkl Kol.

Ova kuća će nastaviti da brine o turnejama irskog sastava i da sarađuje sa Bonom i ostalim članovima benda na njihovom zvaničnom veb-sajtu.

Bono Voks je rekao da njegov bend ima sjajan internet sajt, ali da žele da ga unaprede i u tome očekuju pomoć kompanije „Live Nation”.

–U2 su trenutno na vrhuncu karijere i kada su ploče i koncerti u pitanju. Šansa da U2 i „Live Nation” integrišu svoje vizije samo je potvrda dosadašnje dobre poslovne saradnje – izjavio je menadžer irskog benda Pol Mekginis.

J. K.

[objavljeno: 04/04/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.