Univerzitetska radna praksa - „BG praksa 2012

Izvor: Studio B, 15.Mar.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzitetska radna praksa - „BG praksa 2012"

Gradska uprava grada Beograda i Univerzitet u Beogradu pozivaju studente završnih godina i apsolvente da se uključe u program Univerzitetske radne prakse u sekretarijatima Gradske uprave, gradskim preduzećima, ustanovama kulture i gradskim opštinama.

Konkurs je otvoren od 15. marta do 2. aprila 2012. godine.

Program „BG prakse" sprovodi se treću godinu i od ove godine, pored gradskih preduzeća i sekretarijata Gradske uprave, uključile su se ustanove kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i tri gradske opštine Palilula, Zvezdara i Stari grad. U programu „BG prakse 2012" učestvuje 21 gradsko preduzeće, 14 sekretarijata i službi Gradske uprave, sedam ustanova kulture i tri gradske opštine.

„BG praksa 2012" počinje krajem aprila, a studentima na praksi biće obezbeđeni markica za prevoz i topli obrok i u toku trajanja prakse neće imati troškove te vrste.

- Ove godine priliku da stekne radno iskustvo dobiće 275 studenata završnih godina i apsolvenata različitih obrazovnih profila, što je za 80 mesta više nego prošle godine. Praksa će trajati četiri meseca, a studenti će imati neposredno određenog mentora, koji će im biti na raspolaganju tokom celog ciklusa prakse - istakla je Nada Dumić, članica Gradskog veća i inicijatorka programa „BG prakse".

Prema njenim rečima, veliko je zadovoljstvo sarađivati sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i voditi program „BG prakse", oko koga se okuplja veliki broj učesnika i koji svake godine beleži sve veće interesovanje i studenata i gradskih institucija.

- Ove godine biće uključeno 200 mentora koji će četiri meseca u potpunosti biti na raspolaganju studentima i prenositi im svoje višegodišnje radno iskustvo. „BG praksa" je značajna zbog toga što je organizovana prema jedinstvenom modelu za sve učesnike i što se sve vreme insistira na kvalitetu obavljene prakse. Nakon četiri meseca, studenti koji su prošli „BG praksu" mogu se pohvaliti da su stekli određene veštine i znanja i očekujemo da budući poslodavci to uvažavaju kao značajno radno iskustvo. Na kraju svakog ciklusa, studentima dodeljujemo potvrde o obavljenoj praksi, koje će im, uz stečene diplome, pomoći da lakše dođu do prvog zaposlenja - rekla je Nada Dumić.

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem (preko sajta Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu www.razvojkarijere.bg.ac.rs) i neophodno je da kandidati prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju.

Konkurs važi za studente završnih godina i apsolvente određenog broja visokoškolskih ustanova u Beogradu, a detaljne informacije se nalaze u integralnom tekstu konkursa objavljenom na sajtu www.razvojkarijere.bg.ac.rs.

Nakon prvog kruga selekcije prijavljenih kandidata, koji će obavljati Centar za razvoj karijere, planirano je da se organizuje drugi krug, kako bi uprave sekretarijata, preduzeća, ustanova kulture i opština organizovale intervjue sa potencijalnim kandidatima i donele konačnu odluku o njihovom angažovanju.

- Prethodne „BG prakse" pokazale su da su očekivanja i studenata i mentora u najvećoj meri ispunjena, a dosadašnji polaznici predstavljaju najbolje promotere ovog programa među mlađim kolegama. Praksu je do sada pohađalo preko 350 studenata. Veliko interesovanje i potreba studenata za ovakvim programima potvrđuje činjenica da je tokom prethodnog konkursa za 197 mesta (za 20 dana) pristiglo 1.888 prijava - istakla je Dejana Lazić, direktorka Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Prema njenim rečima, ovaj program značajno doprinosi jednom od osnovnih ciljeva Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, a to je da se poveća procenat studenata i diplomaca koji su tokom studija ili neposredno po diplomiranju stekli radno iskustvo u struci.

Program se realizuje na osnovu Protokola o saradnji u oblasti organizovanja i realizovanja univerzitetske radne prakse studenata koji su 2010. godine potpisali gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Branko Kovačević.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo prijavljivanje studenata za praksu u javnim preduzećima

Izvor: Blic, 15.Mar.2012

Studenti završnih godina i apsolventi Univerziteta u Beogradu od danas do 2. aprila mogu da se prijave za učešće u programu univerzitetske radne prakse u gradskim opštinama, sekretarijatima i preduzećima, tokom koje će im biti plaćen topli obrok i markica za prevoz...Program "BG prakse" sprovodi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.