Univerzitet Harvard: Tužbom protiv predsedničke naredbe

Izvor: B92, 11.Jul.2020, 15:12

Univerzitet Harvard: Tužbom protiv predsedničke naredbe

Univerzitet Harvard u Bostonu i Masačusec institut za tehnologiju (MIT) podneli su tužbu u nameri da ospore odluku Trampove administracije.

Trampovom odlukom se inostranim studentima zabranjuje boravak u SAD ukoliko su se opredelili da od jeseni nastavu prate on lajn, izvestio je američki Tajms Dejli.

Tužba je podneta bostonskom federalnom sudu u nameri da se federalne imigracione institucije spreče da sprovedu odluku Bele kuće uz obrazloženje da predsednikčka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naredba krši zakon o administrativnom postupku i ne pruža dovoljno jasnu argumentaciju o opravdanosti uvođenja ovakve restriktivne mere protiv stranih studenata.

Prestižni univerzitet je saopštio da bi sprovođenjem ove odluke najmanje 5 hiljada studenta Harvarda bilo uskraćeno za boravak na tlu SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.