Uništili su ih: Bili su im pretnja?

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 20:02

Uništili su ih: Bili su im pretnja?

Američka vojska saopštila je da je uništila dronove i protivbrodske krstareće rakete u Jemenu i Crvenom moru, koji su pripadali pobunjeničkoj grupi Huti.

Oni su uništeni nakon što je utvrđeno da predstavljaju neposrednu pretnju trgovačkim brodovima, kao i brodovima Američke mornarice.

Udari su izvršeni juče i danas, i brodovima nije pričinjena nikakva šteta, a pogodili su četiri bespilotne letelice i dve krstareće rakete koje su bile spremne za lansiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz područja Jemena prema Crvenom moru, saopštila je Centralna komanda vojske SAD, prenosi Rojters.

Vojska je takođe oborila tri jednosmerne bespilotne letelice Huta u blizini komercijalnih brodova koji rade u Crvenom moru, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.