Uništeno je..., a haos u Srbiju tek stiže FOTO

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 08:39

Uništeno je..., a haos u Srbiju tek stiže FOTO

U Srbiji ne prestaje borba sa izlivanjem reka i potoka i problemima koje bujice donose.

Proglašena je vanredna situacija u 32 grada i opštine.

Sve nadležne službe otklanjaju posledice poplava, ali problem je u tome što preti novi talas izlivanja, jer se od sutra očekuju jake padavine.

Od 26. maja do danas evakuisano je 76 ljudi, a pripadnici MUP -a imali su oko 500 intervencija.

Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je jutros da na terenu dolazi do smirivanja situacije sa poplavama koje su pogodile pojedine delove Srbije, ali da se pripremaju i za naredni poplavni talas.

Kazao je da su ekipe "Srbijavoda" na terenu i sprovode kratkoročne mere koje će, u slučaju novog poplavnog talasa, omogućiti da se ugrožena mesta drže pod kontrolom.

Naveo je da najavljene padavine mogu da stignu i ranije, kao i da će najviše pogoditi zapad zemlje, jugozapad, istok i jugoistok, zbog čega će "Srbijavode" danas izdati novo saopštenje i upozorene i dati uputstvo koje će se sprovoditi na teritoriji cele Srbije.

Dodao je da na velikim rekama, poput Save, Dunava, Drine, Lima i Morave nema problema, već da se sve dešava na malim vodotokovima.

Velika šteta je u Svilajncu, a zbog obilnih padavina i izlivanja Moravice, vanredna situacija je proglašena u Sokobanji gde su pod vodom bile gradske ulice i seoski putevi, prenosi RTS.

Najteže je bilo u naselju Čair gde je poplavljeno pedesetak kuća.

Na teritoriji Kruševca, pod vodom je bilo 55 objekata i 200 hektara oranica, a u Koceljevi je vanredna situacija na snazi već mesec dana. Voda u podrumima kuća i stambenih zgrada, oštećeni pomoćni objekti i pokućstvo i u čačanskom kraju.

Uništene su oranice, plastenici i više od 30 kilometara lokalnih puteva.

Na svim intervencijama je angažovano 1073 vatrogasaca-spasilaca sa 30 vozila sa 525 pumpi i 35 članova Specijalistickog tima za spasavanje i rad na vodi.

Iz MUP-a kažu za RTS da od ponedeljka nema dodatnih evakuacija.

Navode i da se od četvrtka očekuje novi talas padavina koji može napraviti dodatne probleme, jer je zemlja natopljena, a korita reka puna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija: Vanredno u 32 grada i opština, očekuje se novi talas izlivanja rijeka

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2023

BEOGRAD - U Srbiji ne prestaje borba sa izlivanjem rijeka i potoka i problemima koje bujice donose.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.