Uništeni predajnici televizije iz Šilova

Izvor: RTS, 16.Okt.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništeni predajnici televizije iz Šilova

Jedina srpska televizija na kosovskom Pomoravlju, Televizije Puls iz Šilova, ostala bez predajnika i emisione tehnike, koju su kasno noćas uništili nepoznati počinioci.

Nepoznati počinioci uništili su sinoć, oko ponoći, kontejner sa predajnicima i emisionom tehnikom Televizije Puls iz Šilova, jedine srpske televizijske stanice na području kosovskog Pomoravlja, javio je dopisnik RTS-a.

Kontejner sa uništenom tehnikom je spaljen, iako se nalazi u neposerednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << blizini desetak drugih predajnika koje koriste kosovski mediji i operateri mobilne telefonije, ali i KFOR i OEBS.

Cvetko Milenković, vlasnik televizije Puls, smatra da je verovatno reč o diverziji, ali ne zna ko je za nju odgovoran.

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije zatražili su od misije Euleks i Kosovske policijske službe da u najkraćem mogućem roku utvrde uzroke požara.

U saopštenju se kaže da policija mora obaviti procenu štete jer se radi o opremi koja je izuzetno skupa.

Uništeni su predajnici mobilne telefonije Telekoma i Telenora a isključena je i fiksna telefonija. Kosovsko Pomoravlje je, od noćas, u medijskoj blokadi i bez TV signala.

Kosovska policija obezbeđuje mesto događaja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.