Uništena treća bomba nađena na aerodromu u Briselu

Izvor: B92, 22.Mar.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništena treća bomba nađena na aerodromu u Briselu

Brisel -- Na aerodromu u Briselu na kojem su se dogodile dve eksplozije nađena je i treća bomba koja je deaktivirana, saopštili su zvaničnici.

Kako se navodi, bezbednosne snage su uništile treću bombu pronađenu na aerodromu, javio je AP.

Najmanje 34 osobe su poginule, a preko 230 ih je povređeno u bombaškim napadima na aerodrom i metro u Briselu.

"U zgradu aerodroma su unete tri bombe, od kojih jedna nije eksplodirala," rekao je guverner Lodevijk Devit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na konferenciji za štampu, napominjući da je ta treća bomba kasnije uništena u kontolisanoj eksploziji.

Potvrđeno je da je bombaš samoubica izazvao jednu od dve eksplozije na aerodromu Zaventem oko 8h, a sat kasnije se čula eksplozija u metrou, u stanici nedaleko od zgrada u kojima se nalaze institucije Evropske unije.

Islamska država je preuzela odgovornost, a u pitanju je novi napad terorista u srcu Evrope nakon smrtonosnih napada u Parizu.

Broj žrtava i povređenih nije zvanično potvrđen, a strahuje se da će biti više od 40 mrtvih. Prema poslednjim informacijama belgijskih medija - u metrou je stradalo 20 ljudi, a na aerodromu njih 14.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.