Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništen podvodni tunel Hamasa

JERUSALIM - Izrael je uništio tunel islamističke organizacije Hamas koji je išao iz Gaze ka Sredozemnom moru, saopštila je danas izraelska vojska.

Portparol izraelske vojske Džonatan Konrikus izjavio je da je letjelica gađala položaj pomorskih snaga Hamasa na sjeveru Gaze i da je u pitanju prvi sličan tunel ka moru.

Prema njegovim riječima, tunel je osmišljen da roniocima omogući neometan izlazak iz Gaze i da vrše napade na mete u Izraelu.

Tunel >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bio iskopan na oko tri kilometra južno od granice sa Izraelom i ulazio je nekoliko desetina metara u more.

Lokalni mediji navode da je ulaz u tunel bio u kući u Gazi što je omogućavalo da članovi Hamasa neopaženo uđu u zgradu u civilnoj odjeći i navuku ronilačka odijela.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.