Unikatni Bentli u čast Bavarske (FOTO)

Izvor: Mondo, 10.Maj.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unikatni Bentli u čast Bavarske (FOTO)

U godini kada obeležava vek postojanja, britanski proizvođač luksuznih automobila Bentli predstavio je jedan unikatni model.

Puno ime mu glasi Bentley Continental GT Convertible Bavaria Edition by Mulliner, a uobličio ga je prvi dizajner ovog britanskog brenda Stefan Silaf "inspirisan lepotama Bavarske".

Ovaj unikatni kabriolet se odlikuje glečerski belom karoserijom i "imperijalno plavim" platnenim krovom, odnosno bojama Bavarske. Tu su dodatni plavo-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << detalji na krilima, kao i u unutrašnjosti, koja se ne razlikuje značajnije od regularnog modela.

Sličnost se ogleda i u motoru. Pod velikom haubom je smešten šestolitarski W12 tvin-turbo, koji prizvodi 635 "konja". Snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača. Do "stotke" stiže za manje od četiri sekunde, a maksimalna brzina iznosi 333 kilometara na sat.

Automobil će napraviti ručno specijalisti Bentlijevog posebnog odeljenja Mulliner u Engleskoj, a biće izložen u Bentlijevom salonu u Minhenu.

MONDO TV -  BENTLI NA SAJMU AUTOMOBILA 2019:

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.