Unija Komora priznala Kosovo

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija Komora priznala Kosovo

Unija Komora, mala ostrvska državica u Indijskom okeanu, je 59. država koja je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

 

Unija Komora, ostrvska država u Indijskom okeanu, je zvanično obavestila Ministarstvo inostranih postova u Prištini da je priznala nezavisnost Kosova.

Kao odgovor na zahtev predsednika, premijera i ministra inostranih poslova Kosova da priznaju nezavisnost, Unija Komora je danas završila procedure priznanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Republike Kosovo, kaže se u saopštenju MIP-a.

Istovremeno se danas, kako je saopšteno, ministar Skender Hiseni zahvalio svom kolegi u Uniji Komori na priznanju nezavisnosti i najavio da će ubrzo biti uspostavljeni diplomatski odnosi između dve zemlje.

To je 59. država koja je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Unija Komora je država čija je površina 2170 kvadratnih kilometara, nacionalni dohodak po glavi stanovnika, kojih ima 752.000 je oko 1000 dolara. Pismeno je svega 56 odsto stanovništva, a stanovnik Unije Komora živi u proseku 63 godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komori priznalo Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009

PRIŠTINA - Ostrvska država na jugoistoku Afrike - Komori priznala je nezavisnost Kosova i o tome danas obavestila kosovsko ministarstvo spoljnih poslova, saopštilo je to ministarstvo...Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zahvalio je svom kolegi iz Komora na priznanju nezavisnosti i najavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.