Unapređenje saradnje Srbije i Belorusije

Izvor: RTS, 24.Maj.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje saradnje Srbije i Belorusije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović u Minsku razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Belorusije Igorom Šunevičem o unapređenju policijske saradnje dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Unapređenje policijske saradnje Srbije i Belorusije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije bile su teme razgovora državnog sekretara MUP-a Srbije Vladimira Božovića i  ministra unutrašnjih poslova Belorusije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Igora Šuneviča u Minsku.

Božović i Šunevič pokazali su zainteresovanost za uspostavljanje bliže bilateralne saradnje, ne samo putem nacionalnih centralnih biroa Interpola, već i direktnim kontaktima, u cilju razmene iskustva, operativnih podataka, ali i sprovođenja zajedničkih obuka.

Tokom posete Belorusiji Božović je obišao Policijsku akademiju te zemlje i razgovarao sa dekanom Vladimirom Bačulom, profesorima i rukovodstvom te visokoškolske ustanove.

Božović je obišao i Specijalnu jedinicu za borbu protiv terorizma "Almaz".Pripadnici Specijalne jedinice za borbu protiv terorizma izveli su taktičku vežbu na kojoj su prikazali obučenost jedinice.

U ime ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića Božović je pozvao beloruskog ministra da, sa najbližim saradnicima, poseti Srbiju i prisustvuje ovogodišnjem obeležavanju Dana policije.

Božović, koji je u radnoj poseti Belorusiji boravio od 22. do 24. maja, sastao se i sa kopredsednikom zajedničkog komiteta Belorusije i Srbije i ministrom trgovine Valentinom Čekanovim.

Božović je istakao da svi napori koje "srpska policija čini su upravo usmereni na stvaranje uslova za razvoj povoljne klime za investiranje i razvoj privredne saradnje, koja se ne može odvijati u koruptivnom prostoru".

"Stoga su svi napori policije usmereni na stvaranje bezbednog okruženja i prostora pogodnog za strana ulaganja, investicije, a time i nova radna mesta", kazao je Božović.

Božović se na kraju posete zahvalio Belorusiji na principijelnoj podršci koju pruža Srbiji u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integiteta i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali i na spremnosti na unapređenje privredne saradnje i najavljenih ulaganja u našu zemlju, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.